söndag 15 februari 2009

Kanske äntligen funnit Rövens Möse



Lördag förmiddag. Underbart väder. Lurar m syskonbarn ut på jakt efter denna omtalade mosse. Hade sett nåt mossaktigt när jag var ute o googleearthade på hemtrakten. Vi fann den när vi vek av från huvudled o gav oss in i ormapinnasnåren. Isen bar o vi solade o lekte sälar som kanade på isen. Hit kan jag gå o fundera på livets allvar. Bra att ha såna ställen.

3 kommentarer:

  1. Så fantastiskt att du funnit denna plats!
    Var det vikingarna som anlade Rövens Möse?

    SvaraRadera
  2. Eller är det uppkallad efter Rosie-Mosie? Tycker också det låter fantastiskt med en helt egen, svårtillgänglig, hemlig plats mitt ute i skogen. Fast nu är den ju inte så hemlig längre, eller jo, även om vi har sett bilder på den kan vi inte hitta dit.

    En bok som jag precis har läst ut och som heter Fågeln som vrider upp världen, skriven av Haruki Murakami, har en huvudperson som brukar klättra ner i en uttorkad brunn för att fundera på livets allvar. Jag tycker ditt ställe i Rövens Möse ser trevligare ut - även om man riskerar att bli avbruten av lite fågelkvitter eller en älg.

    Nu ska jag gå ner i tvättstugan och stryka skjortor.

    SvaraRadera
  3. Hej Johanna. Har just kommit hem från Bibblan där jag såg några underbara skålar design Johanna Friberg. Fantastiskt att hitta något från dina händiga händer på Varbergs tråkiga bibliotek. You just made my day, thank You. Lisbeth Löfgren

    SvaraRadera