söndag 5 juli 2009

Längtan efter fem minuter snö...


Härlig är jorden, härlig är sommaren, öh. Ålderstecknen kryllar o fylls på för var dag som går. Nu trivs hon heller inte i stark värme, förutom folksamlingar o väderprat o parmiddagar o publika yogaövningar o cityshorts. Hon trivs sittandes i en lund i skuggan sippandes på ett glas kylt vitt vin. Hon kan skådas på ställen dit hon dras utan att vilja det, såsom soptippar, snårskogar o ödetomter. Allt för att undvika arbete o för mycket folk. Hon är underlig o rätt besvärlig, men kan vara trivsam i vissa sammanhang o med rätt konstellation av människor. Hon är tyken. Dock inget ålderstecken, då hon förbundit sig att vara det livet ut, från barnsben eller så långt minnet sträcker sig bakåt i tiden. Hon har dock varit i den Danska huvudstaden o umgåtts med väninnan o förfasat sig över de sura o ohyfsade storstadsborna. Ölen tyckte hon dock var fina, men jordgubbarna var sura, då de icke var svenska? Ovan ses hon ståendes på nån sämre takterass på Ströget, sippandes det kylda vita vinet...

6 kommentarer:

  1. Men hallå!! Vadå ålderstecken? Sån har du varit ända sedan vi träffades i lågstadiet. Du är och ska vara folkskygg och styv i korken, det är din underbara personlighet.. annars hade vi inte varit vänner ju.. Vad beträffande vinet har färgen ingen betydelse. Det är yrsla en vill åt ju.

    SvaraRadera
  2. Men Gulle dej, jag blir alldeles rörd!

    SvaraRadera
  3. Jaha, när gick du på smygkurs hos Kaj Pollack?!

    SvaraRadera
  4. Ordet tyken hör man allt för sällan.
    Du reser kors och tvärs i norden och snart ska du österut mot Stockholm! Ni är så välkomna så! W

    SvaraRadera
  5. Agnes! Tycker du jag ska skriva manus till hans nästa film eller? Wille.. Ja, det blir på med björnskinnstofflorna o getskägget, kasta oss i bilen o dra rätt österut till det snåriga stockholmsområdet! Amalia. Din uppfattning om romantik känns tveksam o något snedvriden, men man blir kanske sån om man umgås med vissa delar av släkten?

    SvaraRadera