tisdag 14 juli 2009

Tischda o sol


Tisdagen har innefattat massor av härliga stunder. Körsbärspromenader, kaffe m sällskap o fimprökning. Hon får passa sig, så hon inte faller tillbaks i gamla väl ingrodda ullstrumpor.. Det har även kliats får under fårfeta hakor, monterats tekannor o stekts bacon. En annan rolig syssla är att steppa runt på grusvägen ner mot ån o grönsakslandet o döda spanska skogssniglar. Ska göra en kortare filmsekvens, som beskriver stegen närmare, Det är ganska komplicerat med många turer hit o dit. En vän beskrev hur han i hast på väg till frysen, belägen på andra sidan gårdsplanen, trampar på en padda, som blir lätt utsmetad, o vännen tränar på detta sätt in ett nytt danssteg, så kallat spagat. Detta är härligheter i vardagen...

3 kommentarer:

  1. Tischda stavas väl ändå med g på slutet ellerrr?

    SvaraRadera
  2. Gick paddan att rädda? Ringde han veterinären? Kom de farande med blåljusen på?

    Ringde du begravningsbyrån med anledning av sniglarna? Är de som kackerlackor när man trampar på dem; att de sprutar ur sig sin avkomma i form av ägg som de gömmer i kroppen, och därmed ger upphov till ännu fler?

    Fimprökning? Ja, jösses - det låter som på den gamla goda tiden. Du kanske kunde smula ur tobaken och sy små påsar att lägga den i och sen använda som snus? Kunde säkert vara hur gott som helst.

    SvaraRadera
  3. Efter limsniffning stavar man ofta tisdag som tischda...

    Paddans liv var icke att frälsa åt de levandes, den offrades på halkmodets altare. Sniglarna tar så fint hand om sina döda själva, de äter upp sina avlidna släktingar, o även då eventuellt utspruttade ägg. Snus är gott , och vackert, som det är i sina små fina dosor.

    SvaraRadera